به احتمال زیاد تا کنون تجربه کار با دریل و یا حداقل دیدن آن را داشتهاید. دریلها از جمله ابزارآلات صنعتی بسیار پرکاربرد هستند که با کمک آن میتوان دیوارها، سطوح و وسایل مختلف را سوراخ کرد. این ابزار صنعتی به شکل بسیار گسترده در خانهها، کارگاهها و کارخانههای صنعتی و نیز مشاغلی نظیر لوله کشی، سیم کشی و… کاربرد دارد. اگرچه اصلی ترین کاربرد دریل سوراخ کردن سطوح است اما نمونههای جدید و حرفهای تر دریل در بازار موجودند که علاوه بر داشتن قابلیت سوراخ کردن، آبشنهای دیگری نظیر باز و بسته کردن پیچ، بریدن و جلا دادن سطوح و نیز سمباده زدن را برای خریدار و کاربر فراهم میکنند.
دریل
علی رغم تفاوت در سایز و نیز قدرت دریلهای مختلف میتوان گفت که اساس کار تمامی آنها مشابه همدیگر است. در واقع دریلها دارای متههایی در سایزهای مختلف هستند که به کمک سریهای جدا شونده مخصوص میتوان آنها را به صورت محکم به دریل متصل کرد و با چرخش دریل اقدام به سوراخ کردن سطو نمود. البته دریلهایی که هم اکنون در بازار موجودند انواع مختلفی دارند که با هم نگاهی مختصر به اسامی و ویژگیهای آنها میاندازیم:
دریل ساده
استفاده از دریلهای ساده به دلیل سایز کوچک و سبکی آنها بسیار راحت است. از این نوع دریل میتوانید برای سوراخ کردن سطوح چوبی، پلاستیکی و سایر سطوحی که سختی زیادی ندارند استفاده کنید. دریلهای ساده معمولا برای مصارف ساختمانی کاربرد دارند.
دریل شارژی
در صورتی که محدودیت دسترسی به پریز برق دارید و یا میخواهید خیلی سریع سطح مورد نظر خود را سوراخ کنید میتوانید از دریلهای شارژی استفاده کنید. این نوع دریلها به کمک باتری قابل شارژ قوی روشن میشوند و دیگر نیازی به جریان مستقیم برق ندارند. در نتیجه میتوانید به راحتی و به مدت زیاد بدون نیاز به پریز برق به کار با دریل شارژی مشغول شوید.
دریل برقی
دریلهای برقی از جمله رایج ترین مدلهای دریل در مصارف خانگی و صنعتی هستند. این محصولات برای روشن شدن نیازمند اتصال به پریز و جریان برق هستند بنابراین هنگام خرید آنها حتما به طول سیم و ولتاژ محصول خریداری شده دقت کنید. طبیعتا هر چقدر طول سیم دریل برقی شما بیشتر باشد امکان دسترسی به پریز برایتان رات تر خواهد بود.
دریل نمونه بردار
همانطور که از اسمش پیداست این مدل دریل برای نمونه برداری از مواد صنعتی کاربرد دارد در نتیجه برای انجام پروزّهای بزرگ میتواند بسیار کاربردی باشد.
دریل بتن کن
به دلیل قدرت تخریب بالا میتوانید از دریلهای مدل بتن کن برای تخریب سطوح بتنی و سیمانی و سایر سطوح با درجه سختی بالا استفاده کنید.
دریل پیچ گوشتی
همانطور که در بالا اشاره شد مدلهای حرفهای تر دریل میتواند مصارفی جدا از سوراخ کردن سطوح نیز داشته باشد. از جمله این مدل دریلها میتوان به دریلهای پیچ گوشتی اشاره کرد. معمولا در مشاغلی نظیر نجاری که نیاز زیادی به باز و بسته کردن پیچها وجود دارد از این نوع دریل استفاده میکنند.
دریل ستونی
این محصول نیز برای سوراخ کردن سطوح سختی نظیر کریستال، سنگ و فلزات کاربرد دارد. دریل ستونی جزو دریلهای صنعتی و نیمه سنگین به شمار میرود که به شکل عمودی روی سط مدنظر قرار گرفته و آن را سوراخ میکند.
انواع دیگری از دریلهای صنعتی و خانگی نیز در بازار موجود هستند که هر کدام بسته به مدل طراحی خود برای سطوح خاصی کاربرد دارند. از جمله سایر مدلها میتوان به دریلهای چکشی، چکشی تخریب، دریل مگنت، دریل میکسر و دریل بنزینی اشاره کرد.
بهترین برند برای خرید دریل کدام است؟
اگرچه برندهای متعددی در زمینه تولید و عرضه دریلهای مختلف فعالیت دارند اما به جرئت میتوان گفت که محصولات شرکتهای هیلتی Hilti، ماکیتا Makita، کرون Crown، محک Mahak، دیوالت Dewalt، توسان Tosan ، رونیکس Ronix و بلک اند دکر Black and Decker جزو معتبر ترین و با کیفیت ترین دریلهای موجود در بازار هستند.