سینک ظرفشویی یکی از اجزای جدا ناشدنی خانهها و مکانهای مختلف است. غیر ممکن است شما وارد آشپزخانهای شوید که سینک ظرفشویی در آن نباشد. سینک ظرفشویی در کنار هود و اجاق گاز، یکی از لوازم ضروری برای هر خانهای به شمار می رود. این وسیله در آبدارخانه دفترها، ادارات و شرکت ها و همچنین مکان هایی مانند مغازه و رستوران ها نیز وجود دارد.
سینکهای ظرفشویی
این وسیله نقش مهمی در زندگی ما داشته و به طور غیر مستقیم، بسیاری از کارهای ما به آن وابسته است.
امکان دارد برخی افراد از چند وسیله به علت کمبود فضا صرف نظر کنند، اما قطعا این وسیله جزو آن ها نیست. زیرا ما برای انجام کارهایی شستشو، نظافت، آشپزی و … به این وسیله نیاز داریم.
امروزه شرکتهای مختلفی سینک را تولید و عرضه میکنند و هر کدام از این برندها خصوصیات و عملکرد متفاوتی دارند.
داشتن اطلاعات خوب و جامع و همچنین توجه به کاربرد و فضای قرارگیری این وسیله، بهترین کار در هنگام خرید آن است.
برای خرید سینک ظرفشویی نکاتی وجود دارد که توجه کردن به آنها کمک میکند تا کاربران بهترین انتخاب را داشته باشند.
در ادامه شما با مهمترین معیارهای یک سینک ظرفشویی ایده آل آشنا خواهید شد.
۱_اندازه و ابعاد سینک و آشپزخانه:
توجه به شکل و ابعاد فضایی قصد نصب سینک در آنجا را دارید، اولین گام شماست. کاربران باید با در نظر گرفتن کارآیی و فضای آشپزخانه خود سینک مناسب را انتخاب کنند.
مثلا اگر ظرفهای خود را به جای دستگاه، با دست می شویید و یا معمولا ظرفهای زیادی برای شستن وجود دارد، ترجیحا سینکهای دو یا سه لگنه را در اولویت قرار دهید و با توجه به فضا موجود، از بین این نوع سینک ها انتخاب خود را انجام دهید.
سینکهای بزرگ کارایی بهتری داشته و امکان شستشوی ظرفهای بیشتر بزرگ را فراهم میکنند. با این وجود همیشه هم بهترین انتخاب نیستند. علاوه بر هزینه بالا، امکان جا نشدن در فضای آشپزخانه و یا ایجاد محدودیت از نظر ابعاد نیز وجود دارد. نیاز، فضای موجود و نوع کارایی این وسیله، مهمترین نکاتی است که باید قبل از خرید در نظر گرفت.
۲_تعداد کاسه های سینک:
سینکها در انواع تک، دو و سه گانه دسته بندی می شوند.
سینک ظرفشویی تک لگنه
این نوع سینک ها، یک کاسه دارند.
ابعاد و عمق کاسه آنها معمولا کم بوده و برای فضاهای محدود و کوچک کاربردی هستند.
اگر فضا یا تعداد ظرفهای زیادی برای شستن دارید، یا به شستشوی راحت اهمیت میدهید، باید از سینکهایی با کاسههای بیشتر استفاده کنید.
سینک ظرفشویی دو و سه لگنه:
این سینکها لگنهای بیشتر و بزرگتری داشته و فضای کار بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهند. از طرفی میتوانید در یک کاسه ظرفها را کف زده و در کاسه دیگر آبکشی کنید.
همچنین میتوانید در یک کاسه مواد غذایی را پاک و تمیز کرده و در کاسه دیگر ظرف بشویید.
۳_جنس و مواد سازنده سینک ظرفشویی:
جنس و مواد استفاده شده در ساخت سینکهای ظرفشویی، یکی از فاکتورهای مهمی و غیر قابل چشم پوشی است. در مورد جنس سینک باید حساسیت زیادی به خرج داد. دلیل اهمیت این مسئله، ماندگاری سینکها با مدت طولانی در خانه و استفاده روزانه از آنها است. سینک هایی با کیفیت و جنس خوب، بعد از چند سال پوسیده و یا سوراخ نمیشوند.
مواد اولیه به کار رفته در سینک، نباید به گونهای باشد که باعث آلودگی مواد غذایی شده یا ایجاد حساسیت کند.
سینک ها از لحاظ جنس، در انواع استیل، سرامیکی، گرانیتی، سنگی و شیشه موجود هستند.
سینک ظرفشویی استیل:
سینکهای ساخته شده از استیل، باید بدون الیاژ تولید شده باشند تا در برابر رطوبت و آب پوشیده نشده و دچار زنگ زدگی و تغییر رنگ نشوند.
سینکهای استیل در دو نوع براق و مات هستند. نوع براق به راحتی تمیز شده و اثر لکههای آب را چندان نشان نمیدهد.
ضخامت استیل به کار رفته در سینکهای ظرفشویی، قطر حدود ۱٫۸-۱٫۶ سانتی متر داشته و به دو صورت ساده و ضد خش موجود است.
نقاط قوت سینک استیل:
۱_مقاومت و دوام زیاد
۲_پاکسازی راحت
۳_قیمت مناسب
۴_همخوانی با انواع دکوراسیونهای مدرن و کلاسیک.
نقاط ضعف سینکهای استیل:
۱_به جا ماندن اثر آب روی سطح
۲_احتمال ایجاد خط و خش
۳_ته نشین شدن رسوبات آب در خطوط
۴_کدر شدن سطح
سینک ظرفشویی سرامیکی:
این سینکها از جنس سرامیک ساخته شده و برای اشخاصی مناسب اند که مایل اند سینک و سایر اجزا آشپزخانه، همخوانی بهتری داشته باشند.
زیرا این سینک رنگ سفید داشته و برای آشپزخانههایی با دیزاین روشن مناسبتر است.
نقاط قوت سینکهای سرامیکی:
۱_مقاومت در برابر خط و خش و ضربه
۲_پاکسازی راحت
۳_دیده نشدن اثر لکه آب بر روی سطح
۴_ هماهنگی بیشتر با وسایل سفید رنگ آشپزخانه
نقاط ضعف سینک ظرفشویی سرامیکی:
بالا بودن قیمت نسبت به نوع استیل
سینک ظرفشویی گرانیتی:
نوع جدید تازه عرضه شده سینک ها، سینکهای گرانیتی می باشد که در رنگ های مشکی، قهوه ای، نوک مدادی، شیری و بژ به بازار عرضه شده است.
این نوع سینک از مواد پلیمری (سینک کورین) تولید میشود.
نقاط قوت سینکهای گرانیتی:
۱_مشخص نبودن خط و خش
۲_ته نشین نشدن رسوبات آب
نقاط ضعف سینکهای گرانیتی:
۱_احتمال زیاد شکستگی در برابر ضربات شدید به علت ساخته شدن از مواد اکریلیک
سینک ظرفشویی شیشه ای:
این سینک ها، نوعی از سینک های فانتزی هستند. کاسه آنها از جنس استیل و سینی آنها از جنس شیشه سکوریت نشکن و ضخیم است.
نقاط قوت سینکهای شیشه ای:
۱_دیده نشدن لکه های آب روی سطح
۲_ظاهر شیک و فانتزی
نقاط ضعف سینک ظرفشویی شیشه ای:
۱_احتمال شکستگی و ایجاد ترک در اثر فشار بالا
سینک ظرفشویی سنگی:
این نوع سینک، ویژه کاربرانی است که استفاده از سنگ طبیعی در وسایل آشپزخانه را دوست دارند.
سینک های سنگی زیبایی ویژهای به آشپزخانه تان خواهد داد، زیرا بسیار خاص هستند.
نقاط قوت سینکهای سنگی:
۱_مقاومت بالا در برابر ضربه
۲_به جا نماندن لکه آب بر روی سطح آنها
نقاط ضعف سینکهای سنگی:
۱_خط و خش های حاصل از خراشیدگی در این نوع سینک (کوارتز تیره) ، بیشتر به چشم میآیند.
نحوه نصب سینک ظرفشویی:
دو روش برای نصب سینک وجود دارد که مطابق جنس و نوع برش کابینت، میتوان یکی را انتخاب کرد:
۱_روکار
۲_توکار
۱_سینکهای روکار:
این سینکها روی کابینت نصب و توسط پایه های گیره مانند به بخش داخلی کابینت (پایین آن، بخش دیوار) پیچ میشوند.
با همین سبب، آب کمتر به اطراف سینک پاشیده می شود. بنابراین کابینت کمتر در معرض فرسایش قرار میگیرد.
سینکهای توکار:
این سینک ها بعد از نصب از نظر ظاهر، زیبایی بیشتری نسبت به نوع روکار دارند، اما نصب آنها درون کابینت، باعث افزایش احتمال فرسایش و تخریب بدنه کابینت میشود.
این نوع سینک، زیر بدنه کابینت قرار میگیرد و سطح کابینت بالاتر از سطح آن است. بنابرابن پاشیده شدن آب روی بدنه داخلی کابینت، مخصوصا کابینتهای MDF ، ممکن است دیواره کابینت را فرسوده کند.
کابینتهای ضد آب و فلزی برای نصب این سینکها عالی هستند. سایر مدلها از قیمت کمتری نسبت به خرید این محصولات برخوردار میباشد.
نکات مهم دیگر در خرید سینک ظرفشویی:
۱_هنگام خرید دقت کنید که برخی از سینکهای موجود در بازار به همراه کاسه اصلی، دارای سینی نیستند.
۲_به این نکته دقت کنید که برخی سینکها سینی ندارند. زیرا کاربرد آن از نیاز های محوری در حین استفادهاست.
۳_شکل سینکهای ظرفشویی گوناگون است. مثل مستطیل، گرد و مربعی که مطابق سلیقه کاربران و فضای مورد نظر انتخاب می شوند.
تفاوت سینک خوب و بد:
تشخیص این موضوع دشوار است، اما آگاهی از نکات زیر، در حل این مشکل کمک کننده است.
۱_اندازه ارتفاع یا عمق کاسه: عمق کاسه سینک های ظرفشویی مختلف بوده و معمولاً حدود ۱۴ تا ۲۲ سانتی متر است.
هر چه عمق این کاسه بیشتر باشد، سینک بهتر است.
۲_جنس و طرح ورق: این موضوع در سینک های استیل مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد.
۳_اگر قصد خرید سینک استیل را دارید، محصولی را انتخاب کنید که بدون طرح بوده و سطح صافی داشته باشد. زیرا سینک ساده، بهتر تمیز می شود.
نکته: موقع پاکسازی سینک، از مواد شوینده اسیدی مثل پودر رخشا، جوهر نمک، وایتکس و… استفاده نکنید. بهترین محلول برای پاکسازی سینک، ترکیب سرکه و آب و کمی نمک است.